Makumestari_esittelykuvaVuosina 2015-2016 Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry järjestää lapsiperheille suunnatun tapahtumakiertueen, joka toteutetaan usealla paikkakunnalla ympäri Suomea. Vuonna 2015 kierrettiin Kuopiossa, Vaasassa, Rovaniemellä, Vantaalla, Turussa, Oulussa ja Tampereella. Tapahtumahanke on saanut rahoituksen maa- ja metsätalousministeriöltä.

Makumestari-tapahtumien kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa. Tavoitteena on innostaa lapsiperheitä hyvästä ruuasta, yhteisistä aterioista ja ruuanvalmistuksesta.

Tapahtumien keskeisin ohjelma on makukoulumenetelmän mukaan rakennettu aistirata. Kävijät pääsevät tutustumaan ruokaan kaikilla aisteillaan: maistellen, haistellen, katsellen, kuulostellen ja tunnustellen eli ns. aistiradan avulla. Aistiradan avulla voidaan voittaa niin lasten kuin aikuistenkin ennakkoluuloja erilaisia ruokia kohtaan. Kun yksilön ennakkoluulot vähenevät, hänen ruokavaliostaan muodostuu monipuolisempi, mikä lisää sen terveellisyyttä.

Aistiradan ohella tapahtumissa järjestetään mahdollisuuksien mukaan erilaisia työpajoja, kuten ruoanlaitto-/välipalapajoja tai ruokaketjua esitteleviä, ruoantuottajien pitämiä työpajoja. Tapahtuma-alueelle rakennetaan myös pop up -ravintola, jossa tarjotaan lähiruokayrittäjien tuotteista tehtyä ruokaa.

Lue lisää: http://www.makumestari.net

Seuraa Makumestaria: Facebook Instagram