Ruukku toteuttaa ruokakasvatuksen hankkeita, järjestää erilaisia kursseja, koulutuksia ja tapahtumia sekä viestii aktiivisesti ruokakasvatukseen liittyvistä teemoista.

Ruukusta voi tilata Makukoulu-toimintaa erilaisille ryhmille sekä koulutuksia ruokakasvatukseta ja Makukoulu-menetelmästä. Lue lisää Makukouluista.

Maistuva koulu

Vuosina 2018-2020 toteutamme Maistuva koulu -hanketta yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen yksikön kanssa. Maistuva koulu -hanke yhdistää opettajien, oppilaiden ja ruokapalveluhenkilökunnan sekä asiantuntijoiden voimat koulujen ruokakasvatuksen kehittämiseen. Tutustu toimintaan www.maistuvakoulu.fi

www.facebook.com/maistuvakoulu
Instagram: @maistuvakoulu
#maistuvakoulu

Ruokailoa kaikille

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry ja Suomen Sydänliitto kehittävät ruokakasvatuksen menetelmiä ulkomaalaistaustaisille lapsiperheille.

Hankkeessa tehdään kokeiluja Vantaalla päiväkodeissa, kouluissa ja terveydenhuollossa. Kolmivuotinen hanke toteutetaan yhteiskunnallisen markkinoinnin viitekehyksellä, joten kokeilut ja työvälineet suunnitellaan yhdessä perheiden ja ammattilaisten kanssa. Samalla kertyy arvokasta tietoa muiden terveyden edistämisen kampanjoiden ja hankkeiden tueksi. Kehitetyt työvälineet ja ideat jaetaan koko maahan Maistuva koulu ja Neuvokas perhe -verkkopalvelujen kautta sekä ammattilaisille suunnatuissa koulutuksissa. Rahoitus: sosiaali- ja terveysministeriön terveyden edistämisen määräraha 2020-2022

Ruokatutka

RuokaTutka on kouluihin levittyvä monivuotinen kampanja, joka kysyy mistä ruoka tulee, mitä ruoka on ja miltä ruoka maistuu. Se kannustaa lapsia ja nuoria tutkimaan asioita, sillä se ei kerro suoraan vastauksia. Kampanjassa käytetyt toimenpiteet perustuvat vahvasti varhaiskasvatus- ja perusopetussuunitelmiin sekä ruokakasvatuksen periaatteisiin. RuokaTutka ulottuu päiväkodeista ja peruskouluista toisen asteen oppilaitoksiin.

Kampanjaa toteuttavat vuosina 2018-2020 Ruokavirasto, Viestintätoimisto Cocomms, Itä-Suomen Yliopisto, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku, Ammattikeittiöosaajat ja Evermade.

www.ruokatutka.fi

Luontoaskel hyvinvointiin

Hankkeen tavoitteena on tukea kiertotaloutta ja lisätä terveydelle edullista mikrobistoa lasten elimistössä. Hankkeessa syntyy Luontoaskel hyvinvointiin -toimintamalli päiväkoteihin, joka uudistaa syömistä ja ruokakasvatusta, tarjoaa lapsille monipuolisia luontokontakteja ja positiivisia luontoelämyksiä sekä vähentää ruokahävikkiä.

Ruukku ry osallistuu hankkeen päiväkotien ruokakasvatusten koulutusten suunnitteluun ja toteuttamiseen yhdessä Maa- ja kotitalousnaisten ja muiden ruokakasvatatuksen ammattilaisten kanssa. Vuonna 2019 toteutettavan koulutuskokonaisuuden rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan tarkemmin Ruukun menneisiin projekteihin.

Makumestari -tapahtumakiertue 2015-2016

Tiedosta taidoksi -hanke 2011-2012