Ruukun tavoitteena on hyvinvoinnin lisääminen ruokaosaamisen keinoin. Ruuan arvostusta ja ruokakulttuuria edistetään itse tehden ja kokien sekä muuttamalla tieto taidoksi. Ruukulle tärkeitä arvoja ovat yksilön hyvinvointi, yhteisöllisyys, ruokailo, ruuan maku ja osallisuus. Ruukun kohderyhmänä ovat ennen kaikkea lapset, nuoret ja lapsiperheet. Ruukku toteuttaa ruokakasvatuksen hankkeita, järjestää erilaisia kursseja, koulutuksia ja tapahtumia sekä viestii aktiivisesti ruokakasvatukseen liittyvistä teemoista.

Ruukusta voi tilata Makukoulu-toimintaa erilaisille ryhmille sekä Makukoulu-ohjaajakoulutuksen esim. kasvatusalan ammattilaisille. Lue lisää Makukouluista.

Maistuva koulu

Vuosina 2018-2020 toteutamme Maistuva koulu -hanketta yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen yksikön kanssa. Maistuva koulu -hanke yhdistää opettajien, oppilaiden ja ruokapalveluhenkilökunnan sekä asiantuntijoiden voimat koulujen ruokakasvatuksen kehittämiseen. Tutustu toimintaan www.maistuvakoulu.fi

www.facebook.com/maistuvakoulu
Instagram: @maistuvakoulu
#maistuvakoulu

Ruokatutka

RuokaTutka on syksyn 2018 aikana kouluihin levittyvä monivuotinen kampanja, joka kysyy mistä ruoka tulee, mitä ruoka on ja miltä ruoka maistuu! Se kannustaa lapsia ja nuoria tutkimaan asioita, sillä se ei kerro suoraan vastauksia. Kampanjassa käytetyt toimenpiteet perustuvat vahvasti varhaiskasvatus- ja perusopetussuunitelmiin sekä ruokakasvatuksen periaatteisiin. RuokaTutka ulottuu päiväkodeista ja peruskouluista toisen asteen oppilaitoksiin.

Kampanjaa toteuttavat Maaseutuvirasto, Viestintätoimisto Cocomms, Itä-Suomen Yliopisto, Ruokakulttuurikeskus Ruukku, Ammattikeittiöosaajat ja Evermade.

www.ruokatutka.fi

Taikinan taju, Hotelli- ja ravintolamuseo

Yhdessä leipominen on pääosassa Hotelli- ja ravintolamuseon syksyn näyttelyssä. Lapsille ja lapsenmielisille suunnatussa Taikinan taju -näyttelyssä lähdetään seuraamaan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi tuotokseksi. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry ja Dr. Oetker Suomi, jonka avulla toteutetaan muun muassa maksuttomia työpajoja alakouluryhmille.

 

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan tarkemmin Ruukun menneisiin projekteihin.

Makumestari -tapahtumakiertue 2015-2016

Tiedosta taidoksi -hanke 2011-2012