Ruukku toteuttaa ruokakasvatuksen hankkeita, järjestää erilaisia kursseja, koulutuksia ja tapahtumia sekä viestii aktiivisesti ruokakasvatukseen liittyvistä teemoista.

Ruukusta voi tilata Makukoulu-toimintaa erilaisille ryhmille sekä koulutuksia ruokakasvatukseta ja Makukoulu-menetelmästä. Lue lisää Makukouluista.

Maistuva koulu

Vuosina 2018-2020 toteutamme Maistuva koulu -hanketta yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen yksikön kanssa. Maistuva koulu -hanke yhdistää opettajien, oppilaiden ja ruokapalveluhenkilökunnan sekä asiantuntijoiden voimat koulujen ruokakasvatuksen kehittämiseen. Tutustu toimintaan www.maistuvakoulu.fi

www.facebook.com/maistuvakoulu
Instagram: @maistuvakoulu
#maistuvakoulu

Ruokatutka

RuokaTutka on syksyn 2018 aikana kouluihin levittyvä monivuotinen kampanja, joka kysyy mistä ruoka tulee, mitä ruoka on ja miltä ruoka maistuu! Se kannustaa lapsia ja nuoria tutkimaan asioita, sillä se ei kerro suoraan vastauksia. Kampanjassa käytetyt toimenpiteet perustuvat vahvasti varhaiskasvatus- ja perusopetussuunitelmiin sekä ruokakasvatuksen periaatteisiin. RuokaTutka ulottuu päiväkodeista ja peruskouluista toisen asteen oppilaitoksiin.

Kampanjaa toteuttavat Maaseutuvirasto, Viestintätoimisto Cocomms, Itä-Suomen Yliopisto, Ruokakulttuurikeskus Ruukku, Ammattikeittiöosaajat ja Evermade.

www.ruokatutka.fi

Luontoaskel hyvinvointiin

Hankkeen tavoitteena on tukea kiertotaloutta ja lisätä terveydelle edullista mikrobistoa lasten elimistössä. Hankkeessa syntyy Luontoaskel hyvinvointiin -toimintamalli päiväkoteihin, joka uudistaa syömistä ja ruokakasvatusta, tarjoaa lapsille monipuolisia luontokontakteja ja positiivisia luontoelämyksiä sekä vähentää ruokahävikkiä.

Ruukku ry osallistuu hankkeen päiväkotien ruokakasvatusten koulutusten suunnitteluun ja toteuttamiseen yhdessä Maa- ja kotitalousnaisten ja muiden ruokakasvatatuksen ammattilaisten kanssa. Vuonna 2019 toteutettavan koulutuskokonaisuuden rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Taikinan taju, Hotelli- ja ravintolamuseo

Yhdessä leipominen on pääosassa Hotelli- ja ravintolamuseon syksyn näyttelyssä. Lapsille ja lapsenmielisille suunnatussa Taikinan taju -näyttelyssä lähdetään seuraamaan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi tuotokseksi. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry ja Dr. Oetker Suomi, jonka avulla toteutetaan muun muassa maksuttomia työpajoja alakouluryhmille.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan tarkemmin Ruukun menneisiin projekteihin.

Makumestari -tapahtumakiertue 2015-2016

Tiedosta taidoksi -hanke 2011-2012