Hanne, Saila ja LauraMaun jäljillä on Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry:n ylläpitämä blogi. Blogissa ollaan hyvän maun jäljillä, uuden maun jäljillä, lasten makujen jäljillä…jokaisen oman maun jäljillä. Pureudutaan ruokakasvatukseen, makumieltymyksiin ja ruokailon jakamiseen – rennolla mutta asiapitoisella otteella. Juttujen taustalta löydät kolme ravitsemus- ja kasvatusalan ammattilaista: Hannen, Sailan ja Lauran.


Hanne on kotitalousopettaja, jonka kiinnostus kumpuaa käytännön tilanteista. Ruokakasvatuksen teoriat, menetelmät ja käytännön niksit tulevat moneen otteeseen testatuiksi pienten poikien kanssa. Ruuan monet merkitykset ja ruokamaailmasta saatavat elämykset kiehtovat ilmiöinä. Hannen suuri toive on, että myönteiset ruokakasvatusmenetelmät, kuten Makukoulu, saisivat vahvempaa jalansijaa ja tuottaisivat koteihin, varhaiskasvatukseen ja kouluihin mutkattomampaa sekä rennompaa ruokasuhdetta.

Seuraa Hannea Instagramissa @hanneruukku


Saila on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri ravitsemustieteestä sekä kotitalousopettaja. Koulutus-, kokemus- ja kiinnostuspolku on kulkenut ravintoaineista ruoka-aineisiin, ruoka-aineista ruokavalioihin ja ruokalajeihin, ja edennyt viimeisimpänä ruokakäyttäytymiseen ja ruokakasvatukseen. Teoreettiset ja käytännön opinnot sekä työkokemus ruokakasvatuksen tehtävissä ovat ohjanneet Sailan kiinnostusta ennen kaikkea syömisen syihin: miksi syömme niin kuin syömme?

Seuraa Sailaa Instagramissa @sailaruukku


Laura on hyvästä ruuasta, liikunnasta ja kaikesta kauniista inspiroituva ravitsemustieteilijä Helsingin yliopistosta, joka ihmettelee, miksi herkkuja pitäisi syödä vain viikonloppuisin. Lauran mielestä elämän ja ruuan suhteen nautinto ja kohtuus muodostavat herkullisimman makuparin. Laura uskoo, että tasapaino ja sallivuus tuovat terveyttä, eivät kiellot ja rajoitukset. Hänen tekstinsä kuvastavat tätä ajatusmaailmaa.

Seuraa Lauraa Instagramissa @lauraruukku


Vakiokirjoittajien lisäksi blogissa maun jäljille pääsevät vieraskynäkirjoittajat. Otathan yhteyttä (info@ruukku.org), jos aiheesi olisi tärkeä päästä kuuluviin blogissa!